Voor elke opdracht, lang of kort, biedt BROESLI maatwerk. In de loop der tijd heb ik op basis van mijn ervaring als organisatieadviseur en facilitator een eigen, effectieve aanpak ontwikkeld om deelnemers naar een concreet resultaat te begeleiden.

 

De BROESLI aanpak bestaat uit drie fasen: vraag, droom en actie. Deze fasen kunnen tijdens de bijeenkomsten of het proces regelmatig terugkeren en soms in volgorde wisselen. In elke fase stimuleer ik jullie creatieve en probleemoplossende vermogen. Daarvoor gebruik ik uiteenlopende tools

 

Al gedurende de bijeenkomsten of het traject hebben jullie concrete stappen gemaakt en is de beweging, verbetering of vooruitgang in je organisatie merkbaar. Al zin om aan de slag te gaan?

“Be a practical dreamer backed by action.”

Bruce Lee

De BROESLI aanpak

1. Wat speelt er écht?

Een goede vraag is al meer dan de helft van de oplossing. De eerste stap naar vooruitgang is daarom het vaststellen van de echte vraag of behoefte binnen de organisatie. De uitdaging is om de onderstroom boven te krijgen: wat speelt er nu écht?


BROESLI helpt tijdens de intake of in enkele voorgesprekken met de opdrachtgever met het vaststellen van deze vraag. Het kan ook vruchtbaar zijn om dit met de betrokken personen in groepsbijeenkomsten te doen. Daarna is het tijd om te gaan dromen en tot actie over te gaan.

2. Groots en onbegrensd

De linkerhersenhelft denkt, de rechter hersenhelft weet, is een bekende uitspraak. In deze fase verlaten we de rationeel gebaande paden en stimuleer ik jullie om onbegrensd te fantaseren. In een open, inspirerende en veilige omgeving kunnen jullie zonder beperkingen dromen over het beste scenario denkbaar voor je organisatie.


BROESLI daagt jullie met opdrachten uit om lateraal te denken, op je intuïtie af te gaan en het creatieve brein aan te spreken. Dit helpt niet alleen om ingesleten denkpatronen binnen het team bloot te leggen, het genereert ook verrassende nieuwe inzichten die meer impact hebben.

3. Op naar concreet resultaat

Na het ongelimiteerd fantaseren liggen er een heleboel ideeën op tafel en wordt het tijd om concrete stappen te maken. In deze fase kijken we hoe jullie vanuit je huidige plek naar een nieuw scenario kunnen bewegen. Misschien zelfs naar het droomscenario van je organisatie?


De actiefase kenmerkt zich door realistisch convergeren: het opbreken van grote dromen, ambities en ideeën in concrete, haalbare stappen. Dat doen we door keuzes te maken, ideeën te selecteren en te verrijken, door plannen te smeden, door te testen en aan te scherpen.