Jorien Weterings

business mentor & transformation catalyst

Geboren in 1980 groeide ik op als jongste van twee dochters in een Twents grensdorpje. Zodra het kon ben ik op mijn 18e zovér mogelijk uit Twente gaan wonen. Weg van wat ik destijds als een bekrompen omgeving ervaarde. Te simpel, te weinig reuring, te saai, teveel natuur. Ik begon mijn eerste studie cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, en studeerde daarna verder aan de universiteiten van Nijmegen, Dijon (Frankrijk) en Amsterdam. In al die plaatsen heb ik ook gewoond, met tussenpozen in Parijs en Arnhem. Inmiddels woon ik sinds 2019 weer op mijn geboortegrond. Ik geniet hier dagelijks van de rust, de eenvoud en de natuur -  alles waar ik me vroeger tegen verzette :).

 

BROESLI is in 2017 'geboren' uit een diepgeworteld verlangen om meer plezier, verbinding en groei in de wereld te brengen. Ik begeleid de meest gedreven ondernemers in hun persoonlijke, spirituele en zakelijke transformatie. Hun bedrijf is  hét instrument waarmee ze direct & indirect de wereld beter maken. Ik geniet ervan als iemand totaal zijn eigen grootsheid en waarde durft te zien en de moedige stappen zet om door hun eigen groei ook anderen te laten groeien.  En niet een klein beetje en comfortabel, maar groots, impactvol en avontuurlijk!

 

Systemisch en energetisch werken met opstellingen

Met twee universitaire masterdiploma's op zak en een oneindige reeks aan opleidingen en cursussen op het gebied van kwaliteitsmanagement, organisatieontwikkeling, creatieve procesbegeleiding en digitale innovatie - alles vanuit het hoofd - ben ik na een burn-out in 2013 op het pad van de persoonlijke en spirituele ontwikkeling beland.

 

In het systemisch werken met opstellingen is er voor mij een wereld opengegaan. Ik voelde in al mijn vezels de enorme potentie van het 'wetende veld', het quantumveld dat geopend wordt via opstellingen. Ik volgde een aantal opleidingen om zelf familieopstellingen en organisatieopstellingen te begeleiden.

Communiceren met het universum

Tijdens een van deze opleidingen kreeg ik wat ik tegenwoordig een  'download' noem: hele heldere en concrete informatie uit het collectieve bewustzijn (je hogere zelf, het universum, of hoe je dat ook wil noemen). Ik had nét mijn bedrijf BROESLI opgericht en een ontwerper had een prachtig logo gemaakt. In die download zag ik voor me hoe dat logo een perfecte basis was voor een set blokken om opstellingen mee te begeleiden. Om mij heen zag ik veel opstellers werken met houten poppetjes, playmobil, schelpen en Lego.

 

Maar ik wilde werken met een neutrale vorm, met een lekker design dat alle ruimte openlaat om iedere energie in de vorm te 'laden' die je maar wil. Dat leidde uiteindelijk tot de eerste set BROESLI Blokken. Het concept bleek ZO krachtig te werken dat steeds meer mensen begonnen te vragen waar ze de blokken konden kopen. Al snel ontstond zo de webshop en inmiddels hebben honderden mensen in binnen- en buitenland de BROESLI Blokken in huis om ze te gebruiken tijdens coaching, trainingen en zelfs massages en energetische sessies.

 

Deze 'download' was mijn eerste heldere ervaring van communiceren met het universum. De afgelopen jaren is deze gave en dit lijntje met het universum ZO sterk geworden, dat het inmiddels de voorgrond heeft gekregen in alles wat ik doe. Voor mijn klanten krijg ik allerlei beelden door, over hun potentie, over hun gaven, hele heldere beelden over klanten, aanbod, producten, doelgroepen.

 

En ik voel vooral ook waar de blokkades nog zitten....wat ze zelf energetisch nog mogen opruimen om de weg vrij te maken voor groei, stromende levensenergie, impact en plezier zonder hard te hoeven werken. Het maakt niet uit of dat een eenmanszaak is of een multinational met tienduizenden medewerkers. Alles klopt. Een groot deel van mijn 'werk' bestaat uit aanwezig zijn. De grootste transformaties vinden plaats in de energetische uitwisseling - niet eens in de woorden of de instrumenten waar we mee werken.

Waarom mijn klanten en ik zo goed bij elkaar passen

Mijn lievelingsklanten lijken behoorlijk op mijzelf :). Ze hebben al iets in de wereld gezet, zijn al succesvol in één of meerdere bedrijven. Ze hebben iets UNIEKS: een unieke visie, een uniek product, een unieke levenswijze, een uniek talent.

 

Deze ondernemers houden van pionieren en zijn creatief in alle betekenissen van het woord. Zij begrijpen en doorvoelen het concept van transformatie, zijn hoogbewust, integer, authentiek, durven hun hart te openen en kwetsbaarheid te voelen. Met nieuwsgierigheid kijken ze naar de schatten die nog in de schaduw verborgen liggen. Zij nemen EIGEN verantwoordelijkheid om de stappen te zetten om dírect te groeien. Durven dírect uit oude patronen te stappen zodra die helder worden. Ze kunnen het tempo, de energie en de diepgang van BROESLI aan.

Het leven vóór BROESLI

Tijdens mijn studietijd in Nijmegen werkte ik als kok in eetcafé De Plak in Nijmegen. Een fantastische baan, maar ergens had ik de overtuiging dat ik na het behalen van mijn diploma 'serieus werk' moest gaan doen. Ik specialiseerde mij dus in digitale informatiewetenschappen en werkte jarenlang in de erfgoedsector, waarvan vijf jaar als innovatiespecialist bij het Nationaal Archief. Vooral de internationale betrekkingen inspireerden mij enorm. Ik gaf workshops en lezingen over de hele wereld, zat in internationale commissies. Maar inhoudelijk voedde het werk mij niet.....langzaam liep ik leeg met in 2013 een burn-out tot gevolg.

 

Na een herstelperiode maakte ik de overstap naar organisatie-adviseur en facilitator bij de Rijksoverheid. Hoewel ik bij de Rijksoverheid ontzettend veel geleerd heb over dynamieken in grote systemen, voelde ik steeds weer opnieuw de drang om buiten de lijntjes te kleuren. Dingen op andere manieren te doen, innovatieve methoden te introduceren. In de loop van de tijd werd die drang alsmaar groter terwijl de ruimte beperkter voelde.

Don't think, féél!! - Bruce Lee

In 2017 richtte ik BROESLI op. Ook BROESLI is net als de blokken 'uit de hemel komen vallen', ik hoefde het alleen maar aan te nemen. Op de een of andere manier had ik al mijn eerste opdracht binnen terwijl ik nog niet eens een bedrijf had. Samen met een collega teamcoach begeleidde ik twee gefuseerde verpleegafdelingen bij het Rabdoud UMC in Nijmegen.

 

Op het moment dat ik de eerste factuur mocht versturen, realiseerde ik me dat ik daar dan wel een bedrijf bij nodig had. Daar wilde ik dan ook een fantastische bedrijfsnaam voor hebben. Wandelend op de Duivelsberg bij Nijmegen begon ik keihard te denken, denken, denken. Te bedenken welke naam mijn bedrijf mocht hebben. En ineens hoorde ik de woorden: don't think, féééél! Ik herinnerde me dat dit een quote moest zijn uit één van de films van Bruce Lee en prompt wist ik: het moet BROESLI worden. Ik kan hier nog een heel boek over schrijven.....

 

In de begindagen van BROESLI noemde ik mijzelf nog teamcoach en facilitator. Ik genoot enorm van het ontwerpen en begeleiden van innovatieve processen met groepen en teams in organisaties. Ik ben trots op met klanten gewerkt te hebben als het Van Gogh Museum, het Academisch Medisch Centrum Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, het ROC van Twente, de Sociaal Economische Raad, Yask Facility Management de gemeente Alphen aan den Rijn en verschillende grote erfgoedinstellingen. Ik deed dat toen nog naast mijn baan, tot ik op een gegeven moment niet meer te houden was.... 

Pelgrimeren en manifesteren van mijn droomleven

In 2018 nam ik een half jaar vrij en vertrok de dag na Pasen uit mijn ouderlijk huis in de Morvan in Frankrijk. Te voet op een van de vele paden die naar Santiago de Compostela leiden. Om daar 2000 kilometer, 80 dagen en vele onwaarschijnlijke avonturen en ontmoetingen later aan te komen. Ik sliep bij een alchemist, een Russische kosmonaut, bij de nonnen. Kreeg als ongelovige absolutie van een priester. Stak samen met een Zwitserse privédetective en een dakloze midden in de nacht de Pyreneeën over. Kwam mezelf tegen. En liep door totdat ik in de Atlantische Oceaan stond en echt niet meer verder kon.

 

Na die reis keerde ik terug naar Amsterdam, waar ik toen nog woonde. Ook probeerde ik mijn oude baan op te pakken.  Maar mijn oude leven paste niet meer. Ik ben er toen alles op gaan zetten om een NIEUW leven voor mijzelf in te richten. In volledige vrijheid, dichtbij de natuur. En vooral ook dichtbij mijn EIGEN natuur.

 

Ik ging bouwen aan BROESLI, won een grote aanbesteding, kocht zonder voorbehoud van financiering een huis in Twente en zegde een dag later mijn baan op. En als kers op te taart ontmoette ik een maand later op miraculeuze wijze mijn grote liefde Frodo - twintig jaar na onze eerste romance die destijds slechts drie dagen duurde.

 

 

 

"I am not teaching you anything, I just help you to explore yourself....

- Bruce Lee

Volg me op Instagram voor bijna dagelijkse updates.