Voor elke opdracht, lang of kort, biedt BROESLI maatwerk. Maar deze drie fasen komen altijd aan bod in de BROESLI aanpak: vraag, droom en actie. Deze fasen kunnen regelmatig terugkeren en soms in volgorde wisselen. In elke fase stimuleer ik jullie creatieve en probleemoplossende vermogen. Daarvoor gebruik ik uiteenlopende werkvormen die vanuit het hoofd, via het hart naar de onderbuik en weer terug gaan. Al gedurende de bijeenkomsten hebben jullie concrete stappen gemaakt en is de beweging merkbaar. Al zin om aan de slag te gaan?

“Be a practical dreamer backed by action.”

Bruce Lee

Vraag. Droom. Actie!

1. Vraag: wat speelt er écht?

Een goede vraag is al meer dan de helft van de oplossing. De eerste stap naar vooruitgang is daarom het vaststellen van de echte vraag of behoefte binnen de organisatie. De uitdaging is om de onderstroom boven te krijgen: wat speelt er nu écht? Wat is het grootste gemeenschappelijke verlangen?


BROESLI helpt tijdens de intake of in enkele voorgesprekken met de opdrachtgever met het vaststellen van deze vraag. Het kan ook vruchtbaar zijn om dit met de betrokken personen in groepsbijeenkomsten te doen. Daarna is het tijd om te gaan dromen en tot actie over te gaan.

2. Droom groots en onbegrensd

De linkerhersenhelft denkt, de rechter hersenhelft weet. In deze fase verlaten we de rationeel gebaande paden en stimuleer ik jullie om onbegrensd te fantaseren. In een open, inspirerende en veilige omgeving kunnen jullie zonder beperkingen dromen over het beste scenario denkbaar voor je organisatie.


BROESLI daagt jullie met opdrachten uit alle hersenhelften optimaal te laten samenwerken, op je intuïtie af te gaan en het creatieve brein aan te spreken. Dit helpt niet alleen om ingesleten denkpatronen binnen het team bloot te leggen, het genereert ook verrassende nieuwe inzichten die meer impact hebben. 

3. Actie: op naar concreet resultaat!

Na het ongelimiteerd fantaseren liggen er een heleboel ideeën op tafel en wordt het tijd om concrete stappen te maken. In deze fase kijken we hoe jullie vanuit je huidige plek naar een nieuw scenario kunnen bewegen. Misschien zelfs naar het droomscenario van je organisatie?


De actiefase kenmerkt zich door realistisch convergeren: het opbreken van grote dromen, ambities en ideeën in concrete, haalbare stappen. Dat doen we door keuzes te maken, ideeën te selecteren en te verrijken, door plannen te smeden, door te testen en aan te scherpen.

“Knowing is not enough, we must apply.

Willing is not enough, we must do.”

- Bruce Lee