blok 6: de terugkeer - voluit je plek innemen vanuit je dienende taak

“Ik ben te nemen of te laten / Je mag van me houden / Je mag me ook haten / Ik ben wie ik ben /  Dit is mijn wereld / Dit is mijn stem / Hoor de taal van mijn hart” – Stef Bos

Het laatste blok staat in het teken van oogsten en integreren van de verworven inzichten. Je hebt een persoonlijke reis gemaakt, en keert terug naar de wereld waarin jij jouw dienende taak te vervullen hebt. Zowel in je persoonlijke leven, maar ook in de omgeving waarin je werkzaam bent. Langzaamaan word je je er bewust van, dat je de opgedane inzichten steeds meer eigen maakt, en dat het klopt wat je doet. Je kunt zonder – of ondanks – angst, vanuit vertrouwen, authenticiteit en autonomie acteren in verschillende contexten, persoonlijk en professioneel. Je weet dat je bij een mogelijke terugslag weer zelf het heft in handen kunt nemen.

 

Ter afsluiting in dit laatste blok heb je je eigen check-out voorbereid, die je met de rest van de groep deelt. Om stil te staan bij wat je hebt bereikt, waar je naartoe wilt, hoe je dit in de wereld wil zetten. Dat kan in verhalende vorm maar ook in muziek, een gedicht, een beeld. Op jouw manier en in een vorm die bij jou past. Op de eerste dag is er een avondprogramma met diner.

 

Tijdens dit laatste blok staat verwonderaar Engbert Breuker van Pentascope op het programma. Met humor, enthousiasme en waarschijnlijk muziek draagt hij vanuit zijn 'scenario van de hoop' zijn visie uit: de wereld verandert pas écht als ménsen en hun gedrag veranderen.