leergang Transformatief Leiderschap

Een diepgaand programma in zes blokken van twee dagen dat ik verzorg in samenwerking met Boudewijn Lemstra van Latitude Opleidingen en Advies. Voor leiders en begeleiders van organisaties. Met inspirerende bijdragen van gerenommeerde sprekers, filosofen, schrijvers, denkers en doeners.

voor wie?

Het programma is ontwikkeld voor leiders en begeleiders van organisaties en teams. Zij hebben gemeenschappelijk, dat ze vanuit hun rol een groter geheel kunnen meenemen in een transitie en vanuit hun persoonlijke bezieling een enorme impact kunnen maken op de teams en organisaties waarmee ze werken. 

 

Leiders van organisaties en teams die over hun eigen grenzen heen willen stappen in het onbekende. Die zichzelf beter willen leren kennen en anderen willen inspireren om mee te bewegen in transities.

 

Begeleiders die organisaties, teams of leiders met systemische interventies en organisatieopstellingen faciliteren. Voor deze doelgroep geldt als toelatingseis een afgeronde opleiding organisatieopstellingen of vergelijkbaar. Bij twijfel overleggen we graag even.

opzet van de leergang

“I am not teaching you anything, 

I just help you to explore yourself" - Bruce Lee

 

….We doorlopen de stappen in het transformatieproces

In ieder blok staat een thema centraal. Aan de hand van die thema’s doorlopen we de stappen die essentieel zijn voor iedere wezenlijke transformatie. Door deze stappen te begrijpen en te doorvoelen, leer je ze te herkennen. Niet alleen in je eigen proces, maar ook in het proces van de organisatie of de teams die jij vanuit jouw bezieling wil begeleiden in transities.

 

…waarbij je ook je eigen (bege)leiderschap onder de loep legt

Transformatie is echter een heel persoonlijk en individueel proces dat een eigen tempo kent, en een eigen pad kiest dat zich niet laat sturen. Voor de een zal de leergang daarom vooral bijdragen aan het begrip van transformatief leiderschap. Een ander zal de genadeloze ontmoeting met zichzelf ervaren.

 

En voor jou is datgene wat je voorbij ziet komen tijdens de leergang wellicht precies het laatste zetje dat je nog nodig had om ook anderen te inspireren, te enthousiasmeren en te begeleiden in ontwikkelprocessen.

 

…voor leiders en begeleiders met een roeping

Je bevindt je onder gelijkgestemden: leiders en begeleiders van organisaties die zich geroepen voelen om veranderingen teweeg te brengen die impact maken. Die vanuit hun diepste bezieling willen bijdragen aan een gezonde en waarachtige wereld en zich bewust zijn van hun eigen rol daarin. Die zich over durven te geven aan een proces met een nog onbekende uitkomst.

 

Door anderen daarin voor te gaan zijn zulke leiders en begeleiders in staat, om juist die fundamentele systemische veranderingen op gang te brengen die nu zo hard nodig zijn om de maatschappij in een nieuw evenwicht te brengen.

 

…met systemische fenomenologie als basis

We begeleiden je in jouw eigen ontdekkingstocht. De basis voor deze leergang is het systemisch fenomenologisch werk. Dat betekent dat we focussen op de dynamieken die zichtbaar worden tussen onderdelen die samen een levend systeem vormen. Dat wij onszelf en de deelnemers voortdurend toestaan om het niet te weten, uitnodigen om waar te nemen en te ervaren wat er in het huidige moment gebeurt.

 

Zonder oordeel, zonder te willen verklaren of te analyseren. We werken veel met (organisatie)opstellingen en doen een beroep op ieders vermogen om datgene wat zich aandient ongefilterd waar te nemen, en daaruit de essentie van wat men ervaart af te leiden.

 

…verrijkt met bijdragen over transformatief leiderschap door gerenommeerde sprekers

Het programma wordt verrijkt met bijdragen van gerenommeerde sprekers, dwarsdenkers en doeners met een wetenschappelijke, filosofische of spirituele kijk op transformatie. Deze verschillende perspectieven helpen om jouw persoonlijke leerervaring ook in het grotere geheel te plaatsen.

locatie en deelnamekosten

De leergang vindt plaats op het prachtige landgoed Woudschoten bij Zeist: een historisch pand, dat inspiratie, bezinning en ontspanning ademt. Midden in het bos, in de schitterende omgeving nabij Zeist. Daar is gratis parkeergelegenheid, evenals de mogelijkheid om te overnachten. Woudschoten is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

De kosten voor deelname aan de leergang bedragen € 4450,- per persoon. Dit is inclusief lunches, koffie/thee en versnaperingen en exclusief eventuele diners en overnachtingen. Deze opleiding is vrijgesteld van BTW. Voor particulieren geldt dat de opleidingskosten in 2020 nog aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de leergang kan tot 8 december 2020 met het aanmeldformulier op de site van Latitude Opleidingen en met onderstaande knop. Het maximum aantal deelnemers is 24. Je kan ons bereiken op boudewijn@latitudeopleidingen.nl en jorien@broesli.nl, mocht je meer informatie willen of overleggen of deze leergang bij je past.