facilitator, teamcoach en systeemopsteller

Ik ben Jorien Weterings, geboren en getogen in Twente en na vele omzwervingen in binnen- en buitenland sinds 2019 weer terug in het prachtige oosten. Ik heb BROESLI in 2017 opgericht. Mijn drijfveer is dat ik het beste uit mensen en teams wil halen. Als facilitator, teamcoach en systeemopsteller ben ik inzetbaar voor het begeleiden van ontwikkelprocessen en bijeenkomsten die een team of organisatie (weer) in beweging brengen. 

 

In 2017 kwam het systemisch werken met opstellingen min of meer bij toeval op mijn pad. Het voelde als thuiskomen: ik vond er de taal en de instrumenten die naadloos pasten bij wat ik altijd al voelde maar nooit kon duiden.

 

Door de vele opstellingen die ik zelf heb kunnen doen rondom de grote thema’s in mijn leven, kwam mijn eigen ontwikkeling in een ongemakkelijke maar prachtige, vervullende stroomverstelling. De mooiste les die me daaruit is bijgebleven: sta jezelf toe het ‘niet te weten’.

 

Na een pelgrimstocht van 2000 kilometer in 2018 zegde ik mijn baan als organisatieadviseur en facilitator bij de Rijksoverheid op om volledig voor BROESLI te kunnen gaan. Ik werk het liefst met de dynamiek en kracht van groepen. Voor uiteenlopende opdrachtgevers begeleid ik teamsessies in het kader van organisatieontwikkeling. 

 

Ook geef ik on- en offline workshops met opstellingen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast kan je bij mij terecht voor leiderschapstrajecten en individuele opstellingen met de BROESLI Blokken die ik speciaal voor dat doel heb ontwikkeld. En ben altijd op zoek naar de verborgen dynamieken die de natuurlijke stroom voorwaarts belemmeren.

In mijn vrije tijd beoefen ik kung-fu en yoga, en ben groot liefhebber van mountainbiken, Zenmeditatie, Enlightenment Intensives en lange wandeltochten.

Niet denken, maar voelen!

Net als kungfu-legende Bruce Lee, geloof ik dat de beste beslissingen vanuit het hart worden genomen. De mooiste ideeën ontstaan als je intuïtie en creativiteit de ruimte geeft. Bruce Lee's beroemde uitspraak “Don’t think, feel!”, uit de film Enter the Dragon, verwoordt de filosofie van Broesli dan ook treffend. 


Volgens mijn opdrachtgevers werken mijn enthousiasme en energie aanstekelijk. Ik beweeg me gemakkelijk op verschillende niveaus in de organisatie en deins er niet voor terug om zonodig een onconventionele aanpak te kiezen. Ik hoor regelmatig dat mijn optimistische levenshouding en gevoel voor humor bijdragen aan het lichtvoetig begeleiden van soms taaie trajecten. Ik ben scherp in procesinterventies, gevoelig voor signalen uit de groep en stuur bij wanneer dat nodig is.

“Jorien is no-nonsense, bevlogen, inspirerend en vrolijk. Ze weet daarmee een sfeer van openheid, vertrouwen en respect te creëren, met een vleugje humor. Met haar eigenschappen en door het inbrengen van verfrissende creatieve werkvormen, net even anders dan je gewend bent, zorgt ze ervoor dat iedereen zich betrokken en op zijn gemak voelt. Jorien krijgt het voor elkaar dat de groep toewerkt naar antwoorden op de gestelde vragen.”

Lammert Schepers Senior Adviseur Auditdienst Rijk - Ministerie van Financiën