Begeleid de mooiste opstellingen met de BROESLI Blokken

...en krijg een opstelling met je zielsmissie kado!.... 

Wat bereik je met de BROESLI Blokken?

De BROESLI Blokken helpen je om snel inzicht en beweging te krijgen in een vraagstuk. Zo'n vraagstuk kan betrekking hebben op je persoonlijke situatie maar ook op je bedrijf, je doelgroep, je aanbod en zelfs abstractere thema's als groei, je passies en drijfveren of belemmerende overtuigingen.

 

De blokken representeren belangrijke spelers in die vraagstukken. De vorm en de verschillende afmetingen geven op wonderbaarlijke manier meer informatie over de situatie die jij onderzoekt.

 

Waar is de opening naartoe gericht? Hoe valt de schaduw? Wie of wat is groter dan de rest? Hoe is de afstand tussen de blokken? Welk blokje trekt voortdurend jouw aandacht? En met wie of wat ervaar jij de meeste verbinding? Wat heeft dat jou te vertellen? Welke vraag wil jij het allerliefst aan dat blokje stellen?

 

Door te experimenteren met verschillende opstellingen van de blokken kan je:

 

 • de onderlinge verhoudingen vanuit verschillende perspectieven bezien
 • informatie ophalen vanuit iedere speler in het veld
 • alternatieve scenario's verkennen
 • nieuwe ontwikkelingen in je leven en werk manifesteren
 • communiceren met de toekomstige versie van ieder element
 • blokkades ontdekken en wegnemen
 • onderzoeken welke beweging jijzelf kunt maken om de weg naar groei vrij te maken

Hoe kan je de BROESLI Blokken gebruiken?

Je kunt ze gebruiken voor jezelf, maar ook inzetten in sessies met jouw klanten. Zowel in individuele processen als met groepen, online en offline. Wat ik van alle gebruikers terug hoor, is dat ze als vanzelf hun werk doen. Er ontstaat een co-creatie tussen jouw energie en die van de blokken. 

 

Dat betekent dat je geen voorkennis of vooropleiding nodig hebt om effectief met de blokken te werken. Ze nodigen je uit om vanuit jouw essentie en jouw unieke talent precies datgene te doen wat er op dat moment nodig is om jezelf of jouw klanten te faciliteren in een transformatie.

 

Soms heel simpel door alleen even een visueel plaatje te maken van datgene wat er leeft. En soms door echt de verste uithoeken van de ziel te verkennen. De BROESLI Blokken zijn daarmee breed inzetbaar, voor:

 

 • familie- en organisatieopstellingen
 • trainingen en opleidingen
 • teambijeenkomsten
 • innovatie- en brainstormsessies
 • sjamanistisch en energetisch werk
 • er is zelfs iemand die er massages mee doet :).

 

Wil je ervaren hoe ik de BROESLI Blokken gebruik? Neem dan een kijkje op de pagina met masterclasses. Af en toe geef ik live sessies en je vind daar ook 'opstellingen on demand'.


"....ze zullen je verwonderen, frustreren, inspireren en uitdagen...."

De vorm van de blokken is volledig betekenisloos. Ze verschillen onderling van elkaar door hun omvang. Maar je kunt er niet uit afleiden of iets mannelijk of vrouwelijk is, of het om personen gaat of juist om iets groters, zoals een team of organisatie. 

 

Of zelfs om iets minder tastbaars als groei, liefde, angst, vertrouwen of bevrijding. Dat betekent, dat je in ieder blok de energie kunt ‘laden’ van datgene wat je in een vraagstuk tegenkomt. En dat maakt de blokken zo universeel inzetbaar.

Welke extra's krijg je bij de BROESLI Blokken?

Een set bestaat uit 27 blokken in negen verschillende afmetingen, dus van elke afmeting drie blokken. Ze zijn gemaakt van gedraaid en gefreesd beukenhout en ter afwerking geolied. Ze worden geleverd in een mooi linnenzakje én een unieke handleiding, waarin je naast een aantal voorbeeldopstellingen ook aanwijzingen vindt om jouw eigen waarneming optimaal in te zetten tijdens het werken  met de blokken.

Wist je dat....

 • de BROESLI Blokken als een 'download' uit het universum kwamen?
 • de vorm gebaseerd is op het kapsel van Bruce Lee :)?
 • het aanvankelijk nooit mijn plan is geweest om ze te gaan verkopen?
 • er wereldwijd inmiddels meer dan honderd 
 • de eerste set van bamboe is gemaakt door kunstenaar Stephan Siepermann?
 • dat bamboe afkomstig is uit het bos waar de film Crouching Tiger Hidden Dragon is opgenomen?

 

BROESLI en de BROESLI Blokken zijn geregistreerde handelsmerken.

 

Een klein beetje geschiedenis van de BROESLI Blokken

In 2017 volgde ik een opleiding Organisatieopstellingen, waarin ik voor het eerst kennismaakte met het concept van tafelopstellingen. We werkten met poppetjes, Playmobil, steentjes, schelpen, kralen etc. Hoewel ik meteen de kracht van deze manier van werken voelde, kon ik niet goed uit de voeten met de voorwerpen die voor de tafelopstellingen werden gebruikt.

 

Ik was op een missie om het systemisch en energetisch werk breed toegankelijk te maken in de wereld van organisatiecoaching, maar op de een of andere manier riepen die voorwerpen associaties bij mij op die de zuiverheid van dat proces beïnvloedden. Ik had behoefte aan voorwerpen met een strak design, neutraal en professioneel. Dat was net in de tijd dat het logo van BROESLI ontworpen werd.

 

Tijdens één van de opleidingsdagen keek ik vol trots naar dit nieuwe logo, en zag ineens voor me hoe die vorm de perfecte contouren bood voor houten blokken in verschillende afmetingen. Binnen een week ontmoette ik Stephan Siepermann die er voor mij mee aan de slag ging.

 

Naarmate ik mijn eigen set blokken vaker gebruikte, vroegen steeds meer mensen waar deze blokken te koop waren. Aangezien er op de hele wereld aanvankelijk maar een setje bestond, besloot ik om tien sets van beukenhout te laten maken en ze via een webshop aan te bieden. Dat werd binnen no-time een groot succes.

 

Zelf heb ik de blokken inmiddels op allerlei manieren gebruikt. Ze blijken ook buitengewoon goed te werken tijdens online opstellingen met individuen én met groepen. Ze blijven me telkens uitnodigen om nieuwe vormen van opstellingen te ontwikkelen. Waar ik echt trots op ben zijn de 'opstellingen on demand', waarbij ik niet meer live als begeleider aanwezig hoef te zijn tijdens de opstelling.

 

Iedere nieuwe werkvorm doet echt een beroep op het eigen bewustzijn van degene die ermee werkt. Dat past helemaal binnen de filosofie van Bruce Lee, die in alles wat ik met BROESLI in de wereld zet doorleeft:

"I am not teaching you anything, I just help you to explore yourself...." - Bruce Lee