organisatieopstellingen voor leidinggevenden

Het begint langzamerhand mijn missie te worden om te bereiken dat het in elke organisatie vanzelfsprekend wordt om ontwikkel-, team-, leiderschapsvraagstukken etc. te verkennen met een organisatieopstelling. Het is zo'n fijn instrument om binnen no-time naar de essentie van het vraagstuk te gaan en inzicht te krijgen in waar de angel zit, of van waaruit de beweging weer kan komen. 

Beschikbare data

Op aanvraag,neem contact op

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor iedereen die leiding geeft aan een organisatie, team(s), project, programma, samenwerkingsverband etc. Ben je (interim) directeur, manager, projectleider, teamleider, afdelingshoofd of voorzitter: van harte welkom!

 

Wat kan je verwachten?

We beginnen met een introductie op het systemisch werken in organisaties. Ook doen we enkele oefeningen die je laten ervaren hoe je vanuit de onderstroom kunt waarnemen wat er in de onderlinge dynamiek in of tussen teams gebeurt. Daarnaast begeleid ik voor iedere deelnemer één organisatieopstelling rondom een actuele vraag die je hebt in relatie tot de organisatie, het team of de groep waarvan jij de leider bent. Een voorbeeld van zo'n vraag:

 

Hoe gaan we zorgvuldig om met de impact die actuele externe ontwikkelingen op ons team of onze organisatie hebben? Denk aan de coronamaatregelen, thuiswerken, bezuinigingen of wijzigingen in financiering, veranderende regelgeving, crises en andere onvoorziene omstandigheden...

 

De mogelijkheden zijn onbegrensd, meer voorbeeldvragen die je kunt inbrengen voor een organisatieopstelling en een uitgebreide toelichting op de methode vind je op deze pagina.

 

We werken in een kleine groep, met maximaal vijf deelnemers. Dankzij de kleine groepsgrootte is er voor iedere deelnemer ruimschoots persoonlijke aandacht. Je gaat bovendien naar huis met meer dan alleen een inzicht of oplossingsrichting voor je eigen vraagstuk: als toeschouwer of representant in de opstelling van de overige deelnemers zal je ook andere thema's verkennen die bijdragen aan jouw eigen leiderschap. 

 

Kortom

  • een ontspannen en intieme ontmoeting met andere leidinggevenden die met vragen en oplossingen rondlopen waarin jij je herkent, die jou op weg kunnen helpen of waarbij jij iets voor de ander kunt betekenen
  • inzicht in een actueel vraagstuk waar je als leidinggevende tegenaan loopt, iets wat al een tijd bestaat, misschien wel iets wat in deze coronatijd is ontstaan?
  • bewustwording van je eigen patronen, overtuigingen, belemmeringen en hulpbronnen die je meeneemt in het team of de organisatie waaraan jij leiding geeft.